Pagina's

dinsdag 10 maart 2009

#16 Youtube

Video op internet is mateloos populair, en terecht! Het schijnt dat YouTube steeds meer gebruikt wordt als zoekmachine, bij sommige onderwerpen past een filmpje beter dan een lap tekst of een foto.De bibliotheekfilmpjes, meestal gemaakt tijdens evenementen, staan hier op YouTube. Het filmpje van Jan Roeper en collega-muzikanten is al meer dan 2200 keer bekeken! Een bibliotheek kan volgens mij nog veel meer met film doen, bijvoorbeeld een virtuele rondgang maken (leuke opdracht voor stageaires of scholieren?), instructie van bijvoorbeeld de zelfservice, interviews.. Als je het goed wilt doen zul je een 'echte' videocamera moeten gebruiken en de resultaten nadien bewerken. Een hele klus.

Speciaal voor deze cursus heb ik een persoonlijk profiel aangemaakt. Er staat nog maar één filmpje op, want bij de volgende kreeg ik na een hele tijd uploaden de melding dat er een fout opgetreden was en of ik opnieuw wil proberen. Dat komt later dan wel eens. Wat YouTube en soortgelijke sites vooral zo leuk maakt, is dat je de filmpjes met een stukje code gewoon in je webpagina of blog kunt plakken:


(Sorry Wiesje, alweer een kat..)

2 opmerkingen:

  1. Slimme kat heb je, die goudvissen in de bieb van Joure zitten nog steeds in de kom. Goede suggestie trouwens om scholieren een filmpje te laten maken. Misschien iets voor de leerlingen van het Friesland College? En dan vooral ivm de Kinderboekenweek. Dat we dit keer niet 68 keer met de leerlingen naar een basisschool gaan, maar dat ze filmpjes maken n.a.v. de KBW. De filmpjes zouden dan binnen een totaalprogramma kunnen passen (opdrachten voor de basisschoolleerlingen).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die goudvissen zijn juist wèl slim. Hoe dom ben je als vis als je uit je kom springt? Zulke guppies heb ik ooit gehad, ze konden het niet allemaal navertellen.

    Filmpjes maken vinden leerlingen vaak heel leuk, het wordt wel vaker gedaan op scholen tegenwoordig.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails