Pagina's

zondag 26 juli 2009

Vlinder(s in de )tuin

We beleven volgens mij een prima vlinderjaar. Op sommige bloemen zitten de vlinders elkaar zelfs te verdringen. In onze tuin zijn heel wat bloemen waar ze graag op vertoeven, maar dat wil nog niet zeggen dat ze altijd braaf gaan zitten wachten tot je een foto van ze hebt genomen. Sommige hebben prachtige vleugels, maar doen ze dicht zodra ze rustig zitten. Andere blijven gewoon niet lang genoeg zitten. Er zijn er ook die weigeren voor een decoratieve achtergrond te zorgen, zodat een rommelige uitgebloeide bloem of schimmelige vrucht je foto bederven. Het voordeel van digitale fotografie is dat je zoveel foto's kunt maken als je wilt en alleen de goede bewaart.

Heb je tenslotte een aantal acceptabele foto's, dan wil je de beesten ook nog een naam geven. maar . Ergens in huis is een mooi vlinderboek, maar daarin staan alleen de gangbare soorten en zo nu en dan komt een vreemdeling je tuin binnenvliegen. Internet biedt uitkomst. Met behulp van bijvoorbeeld Vlindernet kom je een heel eind.

Dit filmpje is gemaakt aan de hand van "Een film maken en publiceren via Youtube" op de site Internetbegeleiding. Daar staan wel meer leuke dingen op. Deze handleiding is geschreven in Jip en Janneketaal en dus door iedereen te volgen. Je verzamelt wat foto's (filmpjes kan ook, maar ik heb geen vlinderfilmpjes), even verkleinen tot handzaam formaat (ik gebruik Image Resizer van Microsoft, daarmee kun je een heel stel foto's in één muisklik afslanken) en dan in Windows Movie Maker (zit op iedere pc als het goed is) een filmpje maken. Ik had graag een vrolijk muziekje toegevoegd, maar dan moet ik eerst op zoek naar een rechtenvrij deuntje en daar heb ik even geen tijd voor. Want: vakantie voorbij, morgen weer naar het werk...

Related Posts with Thumbnails