Pagina's

vrijdag 15 mei 2009

Overdaad aan schattig

Aha, het komt in de beste families voor. Naast de Icanhascheezburger van het vorige blogberichtje staat ook Cute Overload in het tabje 'Leuk of interessant' van m'n Netvibes. Daar hoef ik me vanaf vandaag niet meer voor te schamen.

Aaf Brandt Corstius:
"Op dagen dat het lente lijkt maar ineens koud is, op dagen dat ik moe en chagrijnig ben, en op dagen dat ik gewoon zin heb om naar plaatjes en filmpjes van extreem schattige dieren te kijken, ga ik naar cuteoverload.com, een site over extreem schattige dieren." (lees hier de column)

Favorieten van mij: minivleermuisjes en een koala die last heeft van de warmte (bekijk vooral de onderste foto's).
En dit filmpje natuurlijk, waar Aaf het over heeft in haar stukje:

donderdag 14 mei 2009

Tijd voor een spelletje

Wie net als ik een tabblad "Leuk of interessant" in zijn Netvibes heeft zitten, en daar óók Lolcats in gezet heeft (ik weet van ten minste één collega..) heeft in ieder geval een dagelijks portie kattenfoto's-met-commentaar.





Vandaag stond er een spelletje op de site. Voor wie zin heeft even het verstand op nul te zetten:

(klik op het plaatje)

Het wiel weer uitgevonden

OK, Robert heeft het gras al voor m'n voeten weggemaaid, maar ik was ook van plan iets te gaan zeggen over alweer een nieuwe zoekmogelijkheid van Google: het Wonder Wheel Het lijkt wel een beetje op onze aquabrowser. Hier vertelt één van de jonge, dynamische Google-medewerkers wat ze nu weer allemaal verzonnen hebben:


Dan zoek je natuurlijk woorden om het wiel eens op uit te proberen en geheel in stijl met de afronding van onze cursus kom je met het woord 'Oranjekoek'. Ziehier de suggesties waar Google dan mee komt:



Klik je vervolgens op 'ei', dan vind Google deze interessante resultaten:


En zo is het wonderwiel weer rond.

Zoals Robert al opmerkte: deze nieuwigheden zijn in de regel nog niet in de Nederlandse Googleversie te vinden. De Engelse is hier.

woensdag 13 mei 2009

Fred Vargas

Deze maand was Fred Vargas door Robert verheven tot Tip van de Maand op de websites van onze bibliotheken. Nieuwsgierig geworden heb ik De man van de blauwe cirkels meegenomen en dankzij het feit dat ik vandaag geen zin had om werk van betekenis te doen in huis of tuin is het boek nu uit.

En hoe is dat bevallen? Moeilijk te beschrijven. Het verhaal loopt als een trein en ik hou van detectives, hoe vergezocht de plot ook is. Waar ik aan moest wennen waren de dialogen. In bijna elke zin worden diepzinnigheden verkondigd en dat is het goed recht van een auteur, maar ik zit me dan de hele tijd af te vragen welke mensen dat in werkelijkheid ook zouden doen. Van een filosoof en een psychiater, die beiden zijdelings in het verhaal voorkomen kan ik het me indenken, maar er is in dit boek geen enkel personage dat gewoon banale gesprekjes voert. Dat stoort me een beetje, net zoals ik er niet tegen kan dat de personages uit een 'boerenstreekroman' volzinnen gebruiken met woorden als 'echter' er in. Misschien dat het in Frankrijk niet zo buitengewoon is? Overigens had ik hier en daar ook mijn twijfels bij de vertaling en op één plaats had een voorgaande lezer zelfs een woordje verbeterd met potlood..
Afgezien daarvan: ik heb het boek bijna in één adem uitgelezen en ga er binnenkort nog eentje (of twee) uit de serie mee naar huis nemen. Dat wil zeggen: als de hype, veroorzaakt door de reclame op website en in nieuwsbrief een beetje geluwd is, want ik wil onze leners niet dwarsbomen..

maandag 11 mei 2009

Afsluiting met gebak, toespraakjes en evaluatie

(niet snel genoeg met het fototoestel, de doos was al gedeeltelijk geplunderd..)

Vandaag kwamen de cursisten van Bibliotheken Súd Fryslân die de 23dingen cursus afgerond hadden, tezamen in de bibliotheek van Heerenveen. Onder het genot van een bakje koffie en een stuk oranjekoek hebben we de Dingen nog eens stuk voor stuk bekeken, onze conclusies en ideeën voor de toepassingen in de praktijk gespuid en de certificaten in ontvangst genomen. Bibliotheekmanager Nynke had voor iedereen een lovend woordje en kreeg er zelf ook eentje, want ze heeft fanatiek meege'dingd'. Helaas was de helft van ons W&W coachteam afwezig door ziekte, en ook twee cursisten. Alle drie beterschap gewenst! Hun certificaat wordt bewaard, het gebak niet.
Wiesje reikt de certificaten uit
Ik hoop dat we allemaal blijven bloggen, anders krijg ik serieuze ontwenningsverschijnselen. Gelukkig hebben we de foto's nog..
Related Posts with Thumbnails