Pagina's

zondag 17 juli 2011

Lessen in nederigheid

De nieuwe Canoncamera is nu langzamerhand ingewijd. Althans, dat zou zo moeten zijn. In de praktijk valt het nog niet altijd mee. Deze camera functioneert minder goed dan de vorige twee Canons op stand 'automatisch' (hier staat dat ook), en daardoor word ik gedwongen om me te verdiepen in allerlei instellingen waarvan ik best wist dat ze bestonden en dat je er van alles mee kon doen, maar die me al moe maakten als ik aan ze dacht. Sluitertijd, diafragma, witbalans, dat soort dingen. Natuurlijk gaat dit alles gepaard met vallen en opstaan en met het verlies van goede fotomomenten omdat ik niet zo snel de juiste draai- of drukknopjes kan vinden.
Aan de andere kant lukken er soms foto's die voorheen altijd te flets of saai werden.
Boeken of fototijdschriften (meestal uit de bieb) helpen veel en werken best inspirerend, maar het gebeurt ook vaak dat ik er moedeloos van word. Zulke foto's lijken onbereikbaar. Komt natuurlijk bij dat die meestal gemaakt worden met een spiegelreflexcamera en na jaren (zelf)studie, en daar kun je als hobbyplaatjesschieter met een compactcamera niet aan tippen.

In ieder geval: hier zijn nog een paar pogingen van de afgelopen week.





Wie net als ik goede tips kan gebruiken kan, behalve in boeken en tijdschriften, ook een kijkje nemen op sites als digitalefotografietips.nl of photofacts.nl.
Related Posts with Thumbnails