Pagina's

zaterdag 10 januari 2009

Even profiteren van het mooie winterweer

Een aantal collega's is bezig (geweest) met hun huiswerk vandaag, maar ik moest werken en daarna uiteraard nog even van het fraaie winterweer genieten! Leuk om te zien en lezen hoe iedereen van elkaar leert. Ook op de bieb is 23dingen geregeld onderwerp van gesprek.
Zijn er mensen die receptenfeeds aan hun Netvibes pagina toevoegen? Ik niet, maar voor hun heb ik hier een tip: Cornette's culinaire weblog. Het is er natuurlijk één van de ontelbaar vele, maar ik kwam hem (haar) toevallig tegen en het sprak wel aan. Deze is ook heel leuk.

Lindevallei bij Wolvega

Vorige keer dat we hier kwamen werd er volop geschaatst, maar het ijs is bobbelig dus nu was het uitgestorven (snapt iemand waarom de zon er uitziet als een sterretje? - Update 22-6-09: oplossing gevonden, zie onderste 2 foto's en uitleg).

woensdag 7 januari 2009

Nog meer Netvibes..

Netvibes is verslavend, daar ben ik in ieder geval achter gekomen.
Ik kijk nu om de haverklap of er nog leuke of interessante nieuwtjes binnengekomen zijn. Bovendien heb ik al de nodige widgets toegevoegd en weer weggehaald (spelletje, klok, todo lijstje). Na een tijdje vind ik ze dan toch niet meer zo handig en dan gaan ze weer de prullenbak in.
Wat in ieder geval zijn nut bewijst: de pagina met feeds van collega-clusterbloggers. In één oogopslag kun je zien wie er iets heeft toegevoegd en dat scheelt een boel gezoek.

En Netvibes kan inderdaad een stel nieuwsbrieven vervangen die ik dagelijks of wekelijks in mijn mail kreeg. Nu moet ik nog zover komen dat ik ze inderdaad afzeg.

Dat wil niet zeggen dat ik hele dagen achter de computer zit! Maar als ik onder het wandelen foto's gemaakt heb moeten die toch even ingeladen worden en dan zit je voor je het weet weer langer dan de bedoeling is op het scherm te turen.
In de buurt van Oldeberkoop - 7 januari

zondag 4 januari 2009

Meer Netvibes (Ding 5)

De laatste tijd ben ik af en toe aan het knutselen geweest met Netvibes:
  • Net als in het instructiefilmpje van Rob Coers heb ik in Google Blogsearch "bibliotheek 2.0" ingevoerd en de zoekactie als feed toegevoegd. Handig dat je complete zoekacties kunt laten bijhouden op die manier.
  • Verder in Google Blogsearch een paar fotografieblogs opgezocht en in een apart tabblaadje gezet.
  • Een pagina gevuld met geimporteerde favorieten op het gebied van taal en literatuur met behulp van de widget 'Bladwijzers'.
  • Een website als link ingevoerd bij gebrek aan RSS-knopje, ook dit werd een keurige feed.
  • Je kunt ook een stuk van een website weergeven via de widget webpagina, dit heb ik uitgeprobeerd met de catalogus van de bieb.
  • En zo kun je uren zoet zijn....

Is het de bedoeling dat we ook een openbare pagina maken?!

(PS: zoeken jullie nog totaal onnodige maar wel leuke feeds om toe te voegen aan Netvibes? Kijk eens op deze en/of deze site)

Related Posts with Thumbnails