Pagina's

vrijdag 13 november 2009

Schrijven

Ooit hebben we op school het schrijven geleerd, in een schriftje met lijntjes. Eerst met een potlood, later met een pen met inktpotje (en een vloeipapiertje, en een boel vlekken..). Op de middelbare school kregen we typlessen. Nog niet op een elektrische typmachine, die waren toen nog zeldzaam. Als je te snel typte raakten de letters in de knoop, en bij teveel fouten kon je de hele bladzij weer opnieuw typen, want dat zag er niet uit. Weer veel later - ik werkte toen al een aantal jaren in de bieb - kwam de computer. Typen werd steeds makkelijker, fouten zijn tegenwoordig simpel te herstellen en met wat geluk doet de spellingcontrole dat voor je. Schrijven doen we steeds minder, zelfs het vakantieverslag typ ik tegenwoordig op een laptop. Meteen foto's erbij, handig toch?

Nu gaan we het even anders doen. Schrijven in je eigen handschrift, maar wel met de gemakken van de pc. Oftewel: we maken een lettertype van ons eigen handschrift. Wat je ermee kunt doen? Geen idee eigenlijk, misschien is het leuk als je je eigen wenskaarten print of als je het voor je sinterklaasgedichten gebruikt.

Je hoogstpersoonlijke font maken is heel simpel. Je gaat naar Fontcapture.com, waar je een blaadje met lijntjes uitprint. Op de aangegeven plaatsen schrijf je de letters en cijfers (wel een beetje binnen de lijntjes blijven) en dan scan je het resultaat. Deze scan kun je uploaden naar de site. Even later download je je eigen font, klaar voor gebruik.

Dat van mij is een beetje bleekjes geworden, binnenkort zal ik het nog eens met een iets dikkere pen proberen. En nee, Liesfont is niet als download beschikbaar ;)
Related Posts with Thumbnails