Pagina's

zondag 28 maart 2010

Geen tijd..

Het bloggen schiet er een beetje bij in. Drukte thuis, een tuin die om aandacht roept en vooral een nieuwe pc zijn daar schuldig aan.


Handig Neefje heeft de onderdelen voor de nieuwe desktop besteld en is die een week of twee geleden in elkaar komen schroeven. De harde schijf van de oude pc heeft hij voor me in een kastje gebouwd en die staat als externe schijf op het bureau. Die schijf zat propvol, er paste geen foto meer bij.

Nu ben ik tussen de bedrijven door heel zoet met het overzetten van foto's en bestanden, met het installeren van nuttige en leuke programma's en meteen met het opruimen van plaatjes en andere dingen die ik niet meer nodig heb. Voorlopig ben ik dus niet klaar. Alleen al het installeren van de scanner kostte me een groot deel van een avond, doordat de computer er op vastliep, spontaan een systeemherstel uitvoerde en daarna een aantal nieuw geïnstalleerde programma's weer kwijt was.

Windows 7 bevalt tot nu toe prima. Er zitten veel handigheidjes in waarvoor bij de vorige Windowsversies aparte programmaatjes nodig waren. Ik heb ze nog niet allemaal in de vingers, maar als het goed is heb ik daar nog een paar jaar de tijd voor.
In ieder geval is er voorlopig voldoende ruimte op de harde schijf en loopt alles een stuk vlotter dan bij de vorige pc.

Natuurlijk heb ik braaf een herstelschijf gemaakt en een backup gemaakt, maar zo nu en dan verlies ik me in bijkomstigheden zoals leuke icoontjes voor het bureaublad. De verzameling oude onduidelijke en kleine pictogrammetjes is in de prullenbak beland - op internet zijn heel veel mooie iconen te vinden, handig op onderwerp te vinden via bijvoorbeeld Findicons.
 
Ook leuk, maar nauwelijks nuttig: DreamScenes. Met DreamScenes kun je bewegend beeld als bureaubladachtergrond instellen. Het zat standaard in de luxere versies van Windows Vista, maar niet meer in Windows 7. Daar heeft men natuurlijk iets op gevonden.
Met wat kleine aanpassingen in het register werkt het dus ook in Windows 7 (eerst even een herstelpunt maken, je weet het maar nooit met dat gepruts in het register..) en vervolgens kun je op zoek naar geschikte DreamScenes om te downloaden. Je vindt ze bijvoorbeeld hier en hier.


Het lijken er heel wat, maar een aantal dreamscenes is slecht van kwaliteit of veel te onrustig aan de ogen. Dat is toch een beetje het probleem met een bewegend bureaublad, het leidt al gauw teveel af. Een aquarium met heen en weer schietende vissen is leuk, maar als je probeert je icoontjes te vinden gaat het irriteren. De waterval van het plaatje hierboven is tot nu toe een van de beste die ik heb gevonden: levensecht en niet al te druk. Er zijn er ook met wintertafereeltjes, incusief vallende sneeuwvlokjes, maar dat hoeft nu nog even niet ;)

Het schijnt mogelijk te zijn je eigen filmpjes te gebruiken. Misschien is dat een leuk project voor een (verre) toekomst met voldoende vrije tijd en een goede filmcamera.
Related Posts with Thumbnails