Pagina's

vrijdag 2 oktober 2009

Een leeg nest

Het nest is (tijdelijk, naar ik hoop) leeg. Oudste dochter zit een jaar in Engeland om haar masteropleiding te doen, jongste in Zuid-Duitsland voor een half jaartje studie in het buitenland.Ze gingen bijna tegelijk de deur uit, na een hectische tijd met veel regelarij, wasgoed en stress. Jongste dochter is door ons weggebracht en voordat we haar afleverden op haar tijdelijke adres hebben we gezamenlijk een weekje vakantie gevierd in Bayrischzell, niet ver van de Oostenrijkse grens. Het weer was zomers, ondanks dat in die week officieel de herfst begon. Heerlijk weer om in de bergen te wandelen! Hier zijn een aantal van de vele foto's die in deze week genomen zijn.
Dankzij mail en skype blijven we op de hoogte van alle buitenlandperikelen, en via webcams kun je zelfs bekijken hoe het weer ter plaatse is. En wie weet komen ze in de kerstvakantie alweer even thuis, dus laten we proberen te genieten van een rustige tijd zonder overstromende wasmand, rondslingerende laptops en wachtlijsten voor de douche...

Dit opschrift hing boven een deur van de bibliotheek in het kloster op het eiland Herrenchiemsee in de Chiemsee. Wie de betekenis wil weten kan hier even kijken (Eccle 12:12). Er was overigens geen boek meer te vinden in die bibliotheek.
Related Posts with Thumbnails