Pagina's

donderdag 22 januari 2009

#8 Anti-verveel tip: image generatoren


Image generatoren zijn een ware bron van vreugde voor iedereen die net niet genoeg fantasie heeft om zelf aardige opschriften en plaatjes te maken. Succes verzekerd op bruiloften en partijen. Voorlopig ben ik er nog wel zoet mee, en dan vooral met deze waslijst.
De Birthday Cake generator komt als geroepen: deze taart gaat morgen naar de jarige dochter in Wenen!

Wordt vervolgd..

maandag 19 januari 2009

#7 Flickr verder ontdekken

Weer een nieuw woord geleerd: mashups. Als ik het goed begrijp valt Google maps met toegevoegde foto's en youtubefilmpjes daar ook onder.

Dit was nog eens een plezierige opdracht: spelen met foto's. Er circuleren op internet enorm veel programmaatjes en tools om grappige, handige, flauwe en interessante dingen met je eigen of andermans foto's uit te halen. Daarnaast zitten er in programma's als Paint Shop Pro en Photoshop allerlei filters en plugins om de meest interessante effecten aan je foto's toe te voegen. Als je wilt kun je daar eindeloos mee zoet zijn (en soms ben ik dat ook...)

Een aantal van deze mogelijkheden was ik al eens tegengekomen en sommige daarvan zijn al eens opgedoken op onze website of in een flyer of affiche. Of in de privésfeer als illustratie bij een Sinterklaasgedicht. De tools op BigHugeLabs zijn vooral leuk als speelgoed, maar de Palette generator is wel handig om bijpassende kleuren voor een foto te vinden. De links in de Flickr Tools collection en Flickr Bits and Pieces zal ik nog wel eens op m'n gemak bekijken. Gelukkig kun je ook foto's uploaden als je geen Flickr-gebruiker bent.

De Flickr Color Picker maakt mogelijk wat je met de Google afbeeldingenzoeker niet gemakkelijk lukt: plaatjes zoeken in één bepaalde kleur. En waar je in Google de beste resultaten krijgt met maar 1 of 2 zoekwoorden kun je in Findr heel gericht naar plaatjes zoeken. Als je bijvoorbeeld begint met het woord 'Sea' en daarna verfijnt met 'Sunset' en 'Waves', krijg je dit:



Wat je vervolgens kunt doen met al die foto's hangt natuurlijk weer van copyrightzaken af, dat is toch een beetje het nadeel van Flickr en andere grote fotoverzamelingen.

Op Photofunia wordt heel handig gebruik gemaakt van gezichtsdetectie, zoals in het voorbeeld hiernaast.
Dat scheelt een heleboel gepruts in Photoshop..


Ook op Dumpr zijn een aantal leuke mogelijkheden, zoals het toevoegen van reflectie aan een afbeelding (zie bij de Liesblog letters bovenaan dit bericht).

En zo kunnen we nog heel lang doorgaan, maar dat zal ik jullie niet aandoen.
Related Posts with Thumbnails