Pagina's

zondag 15 augustus 2010

Biebbabes krijgen babies

Globaal genomen zijn er twee categorieën werknemers in de bieb: aan de ene kant de vergrijzende oude garde die al kleinkinderen heeft of ze nog hoopt te krijgen, aan de andere kant de jonkies, mede aangenomen om voor evenwicht te zorgen in de leeftijdsopbouw van het personeelsbestand. Deze laatsten, meest dames en zelden een heer, zitten in de fase van het hebben van kleine kinderen en/of het krijgen van babies.

Twee spruiten zijn er geboren dit jaar, en een aantal van de (bijna) grootmoeders slaat dan aan het naaien en breien. Eén collega versiert T-shirtjes met boekenfiguren, een andere breit sokjes. De laatste jaren leef ik bijna al mijn creativiteit uit op de computer, maar nu heb ik dan toch de haaknaald uit de jaren-70 naaidoos te voorschijn gehaald en een haakpatroontje van internet geplukt. Een kikkertje, hier gevonden. Hij is enigszins aangepast om een beetje op Kikker van Max Velthuijs te lijken, om in de stijl van de babykamer te blijven.

Mooie baby trouwens, geboren na een roerige zwangerschapsperiode en relatief normale bevalling. De foto's hangen op het prikbord in de bieb. De paar mannelijke collega's krijgen deze dagen weer meer bevallings- en babyverhalen te horen dan hun lief is....

Update van 25 september: lees hier hoe het kikker verder is vergaan...
Related Posts with Thumbnails