Pagina's

maandag 10 augustus 2009

Vakantie voorbij, weer aan de blog

Hoewel een deel van de vakantiegangers langzamerhand terugkeert van al dan niet ver weggeweest, is het is nog steeds een beetje komkommertijd. Er wordt beduidend minder geblogd in de zomer en dat scheelt veel leeswerk. Met het serieuze blogwerk wacht ik ook nog heel even, maar hier is alvast een aardigheidje.

Een van de aardige onderdelen van de 23dingen cursus van afgelopen voorjaar, was het online plaatjes bewerken. Zo nu en dan kom je een nieuwe generator tegen, je probeer hem een keertje uit en daar blijft het bij, want je vergeet hem weer net zo snel. Vooral als ze maar één klein trucje vertonen. Maar deze wil ik toch even met jullie delen: Lunapic. Eigenlijk is het een online fotobewerker, maar daar zijn er heel veel van en ook wel betere. Het leuke van Lunapic is, dat het niet alleen effecten kan toevoegen, maar ook animaties kan maken. Zoals een reflectie met watereffect:
Op een of andere manier kun je in dit weblog geen animaties plaatsen, en dat is jammer want het water golft. Klik op het plaatje voor de link naar het bewegende exemplaar, geef hem wel even de tijd om behoorlijk te laden. Als je even verder zoekt zie je dat er nog van alles aan de animaties in te stellen is. Ergens op mijn computer staat een programmaatje dat ook watergolfjes produceert, maar online gaat wel zo makkelijk. Ook leuk: stromende regen, sneeuw of bewegende tekst. Je kunt zelfs meerdere animaties combineren, zoals hier.

De effecten zijn niet spectaculair, maar toch wel het proberen waard. Dit is het 'emboss'-effect:


Veel plezier ermee!

Related Posts with Thumbnails