Pagina's

vrijdag 20 februari 2009

woensdag 18 februari 2009

Boeken, bloggen, breien, bieb

Niets menselijks is deze blogster vreemd en dus zocht ik op internet naar 'Liesblog', vooral omdat Simboen per ongeluk niet míjn blog had toegevoegd in haar lijstje collega-bloggers, maar een andere Liesblog die al twee jaar niets geschreven had. Eén van de mede-Liesbloggers onderhoudt een breiblog. Toevallig ben ik een Engelstalig boekje aan het lezen dat valt onder de chicklit, maar waarin ook ijverig gebreid wordt: Divas don't knit. Het vervolg is er ook al: Needles and Pearls. Breien en breiclubjes zijn blijkbaar weer 'hot'. Dit is niet het enige 'knitlit'boekje dat de laatste tijd verschenen is (dacht ik een leuk nieuw woord verzonnen te hebben, maar knitlit bestaat al - er is zelfs een boekje dat zo heet). Amazon heeft een heel lijstje Knitting novels. Er bestaat zo te zien zelfs een genre 'Knitting mysteries'.

Handwerken en handenarbeid zijn aan mode onderhevig en sommige trends verdwijnen zonder ooit weer terug te komen. Zou macramé ooit weer 'in' raken? Breien is in ieder geval weer aan een comeback begonnen, dus collectioneurs: aanschaffen die breiboeken.
Leuk: een breiclubje IN de bieb, zoals hier in de openbare bibliotheek van Hiawatha.

Deze guerilla-breister wil met breien de wereld verbeteren. Hoewel de meeste van haar maaksels zo te zien gehaakt zijn en niet gebreid:



Dus medebloggers, als we uitgeblogd zijn kunnen we weer gezellig bij het haardvuur gaan zitten breien zonder hopeloos ouderwets te zijn.

dinsdag 17 februari 2009

Gunstige tijden voor bibliotheken?

In de Nrc.next van 16 januari staat het artikel 'Niet iedereen is ziek van de crisis; schoenmakers, bibliotheken en cafés met goedkoop bier doen het goed in New York.'(ja, meestal loop ik een tijdje achter met het lezen van deze krant). Wat fragmentjes:

Andrei Jacobs is een jonge zwarte dertiger. Hij pakt A guide to America's Federal Jobs uit de boekenkast in het baneninformatiecentrum vna de New York Public Library. (...)"Het is overal moeilijk. Dus ik dacht: laat ik eens kijken of de bibliotheek kan helpen." Dat deze onlangs in een persbericht trots vertelde dat aankomend president Barack Obama in 1985 hetzelfde deed en zo zijn eerste baan in Chicago vond, beurt hem op. (...)

Het aantal bezoekers bij de vestiging middenin Manhattan steeg in oktober met 43 procent. "Mensen denken in deze tijd al snel: ik kan beter een boek lenen dan het kopen".

Mooi natuurlijk. Maar nu het probleem: hoe vangen wij zoveel procent meer bezoekers en leners op als de subsidie niet omhoog gaat (en hoogstwaarschijnlijk zelfs omlaag als de subsidieverstrekkers zelf ook moeten bezuinigen)...?

zondag 15 februari 2009

Al die kennis is niet goed voor ons, vrouwtjes

Na 3 of 4 Dingen is ons hoofdje echt wel vol:


(via het weblog Enschede a/zee. Hier is nog veel van Harry Enfield , ik heb ze nog lang niet allemaal bekeken)
Related Posts with Thumbnails