Pagina's

donderdag 22 april 2010

De lente ingelijst

Alles begint weer te groeien en bloeien. Volgens de kalender is het al lang tijd om allerlei groentezaden in de grond te stoppen en daarmee heb ik inmiddels een beginnetje gemaakt. Je mag hopen dat de jonge plantjes nog even wachten met verschijnen, want ze kunnen zomaar een lading hagelstenen over zich heen krijgen. De spinazie kwam vorige week kijken - en is behoorlijk geschrokken van de nachtvorst. (De brokjes vooraan zijn koemestkorrels. Behalve als voeding voor de plantjes dienen ze ook als afschrikmiddel voor de katten, die een voorkeur hebben voor keurig aangeharkte losse tuingrond. Of daar iets in gezaaid is interesseert ze niets)


Zo'n fotolijstje kun je maken met het online programmaatje Picnik. Registreren hoeft niet, je kunt na het uploaden van een foto meteen beginnen met bewerken en effecten toevoegen. Ondertussen proberen de makers je steeds te verleiden tot het nemen van een abonnement voor een niet al te hoog bedrag, maar de basismogelijkheiden zijn leuk genoeg. Ik beperk me even tot de fotolijstjes, te vinden onder het tabblad 'Create'.


Het is niet zo heel veel werk om zo'n lijst te maken met een programma als Paint Shop Pro, maar met Picnik ben je in twee tellen klaar. Met een schuifje kun je de dikte van de randen regelen.



Bovenstaand trendy effect hoort eigenlijk bij de betaalde  'premium' mogelijkheden, maar met wat knutselwerk in Paint Shop Pro is de hinderlijke tekst vrij gemakkelijk weg te halen..
Kortom, Picnik is een aardig programmaatje met handige mogelijkheden voor wie snel effect wil en/of geen volwassen fotobewerkingsprogramma bezit.
Related Posts with Thumbnails