Pagina's

zaterdag 18 september 2010

Schatzoeken


"Alle nadeel heb ze voordeel". Dankzij al die regen beleven we een prima paddenstoelenjaar.
Dit was in de bossen van Beetsterzwaag.

woensdag 15 september 2010

Geen weer is ook weer

Hoeveel procent van internettend Nederland raadpleegt minstens eenmaal per dag Buienradar of een ander online weerbericht? Is daar wel eens onderzoek naar verricht? Op mijn persoonlijke Google startpagina staan al twee weerprogrammaatjes en ik kan het niet laten er even op te kijken als internet opstart.

Hier is nog een leuke manier om het weerbericht op je scherm te krijgen: YoWindow.
Als het programmaatje is geïnstalleerd draait het onopvallend mee. Op de balk rechtsonder op het scherm zie je hoeveel graden het is in de plaats die je hebt gekozen. Ga je met de muis erboven hangen, dan krijg je zoiets als hiernaast:
 
Het wordt pas echt leuk als je erop klikt. Je krijgt dan een een landschapje te zien. Als het buiten regent, regent het ook in je landschap. Gaat de zon onder, dan doet ie dat in YoWindow ook. Met de schuifbalk kun je de verwachting voor de komende uren en dagen bekijken. Je kunt hem eventueel ook als screensaver instellen.

Een filmpje zegt meer, vooral met Vivaldi's 'Vier Jaargetijden' als begeleiding:



Met je eigen foto, bijvoorbeeld het uitzicht uit je keukenraam, kun je het geheel nog persoonlijker maken. Gebruik hiervoor de nieuwste versie van YoWindow, anders lukt het niet. Neem een foto met een duidelijke scheiding tussen de (liefst strakblauwe) lucht en gebouwen of land. Hier staat een handleiding, het klinkt ingewikkelder dan het is. Met een programma als Paint Shop Pro gaat het prima. Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt met een plaatje van de kust:

Leuk dat je de zon ziet ondergaan. 's Ochtends zie je hem ook opkomen (in het westen...)
Helaas zitten de in de wind wuivende bloemetjes er in je eigen creaties niet meer bij.
Related Posts with Thumbnails