Pagina's

woensdag 29 september 2010

Een nieuwe lichting bloggers

Er loopt weer een cursus 23Dingen in de Súdfryske bibliotheken, met ook deze keer een flink aantal deelnemers. Zij zijn druk aan het bloggen geslagen en wij ouwe rotten volgen hun vorderingen. Om dat volgen gemakkelijker te maken is er een bestandje gemaakt met alle RSS-feeds van de blogs en reacties daarop. Dit bestandje is te gebruiken in de Google Reader.
Nu gebruikten we bij de vorige 23Dingen cursus nog Netvibes voor onze feeds, en dat gebruik ik nog steeds. Het is overzichtelijk en helemaal aan te passen aan je eigen smaak. Wat mij betreft hoeft Netvibes nog niet ingeruild te worden. Maar niet getreurd, er stond ook een linkje naar een OPML-bestandje bij. Dat is een backup van RSS-feeds en met zo"n OPML-bestand kun je je feeds van de ene naar de andere reader verhuizen.

Dat gaat zo. Rechtsklik op de link naar OPML en kies voor opslaan, bijvoorbeeld op je bureaublad.
In Netvibes klik je op: Een feed toevoegen. Onder het vak waarin je een link kunt plakken staat OPML: Importeren - Exporteer. Klik op importeren en blader naar het bestandje op het bureaublad. De rest gaat automatisch, waarbij de links keurig op een nieuw tabblad verzameld staan. Tot slot nog even schuiven met de blokjes om de reacties bij de bijbehorende blogs te krijgen en klaar is Kees (of Lies in dit geval). Nu kan ik in één oogopslag zien wie zijn huiswerk gedaan heeft ;).

Related Posts with Thumbnails