Pagina's

donderdag 1 januari 2009

RSS en Netvibes (Ding 4)


De achtergrondinformatie over RSS is verhelderend en ik heb mezelf gedwongen het allemaal rustig door te lezen.Het Screencast instructiefilmpje over Netvibes van is gesproken in Engels dat meer op Dunglish lijkt en dus nogal afleidt van de inhoud. Kennen jullie het boek "I always get my sin'? Zo erg is het gelukkig nog niet.


Het aanmaken van een Netvibes pagina hebben we tijdens les 1 al kunnen doen, maar pas na het lezen van de achtergrondinformatie snap ik goed hoe je feeds van websites kunt toevoegen. Thuis heb ik al een tijdje Feedreader op de computer staan om een huizensite bij te houden, dus helemaal onbekend was het verschijnsel niet. Maar dat gedeelte van: 'kopieer de link en plak hem in je reader' had ik nog niet echt door. Ik zat te zoeken naar handigheidjes die nog niet blijken te bestaan. M'n Netvibes pagina heeft nu een persoonlijk kleurtje en achtergrondplaatje (dat kan ik nooit laten..) en een paar extra tabjes. Enkele feeds uit de opdrachten staan er in en ik ben bezig met de verzameling blogs uit bibliotheekland die ik in een mapje verzameld had en altijd vergeet te bekijken. Inmiddels zoek in naarstig op elke interessante site of er een RSS mogelijkheid op staat, om hem daarna toe te voegen. De Google Reader had meer voor de hand gelegen aangezien we van alles van Google gebruiken en het zo leuk met elkaar integreert, maar Netvibes ziet er mooi uit en heeft veel mogelijkheden. Hij start bij mij inmiddels op als extra tab bij het internetten, zodat ik hem niet vergeet.


Hier is het 'bewijs'
Het lijkt zo handig dat alle nieuwtjes naar je toe komen, maar ik vrees dat het meer tijd gaat kosten. Wat je niet ziet kan je ook niet tot lezen verleiden, maar nu je de intrigerende titels ziet wil je natuurlijk alles weten.. Het voordeel is wel, dat je veel sneller kunt bekijken of er nog iets nieuws te lezen is, dus misschien dat het uiteindelijk toch tijdwinst oplevert.
Uiteraard heb ik ook maar een RSS knopje toegevoegd aan mijn eigen weblog voor het gemak van een ieder die razend nieuwsgierig is naar mijn schrijfsels.Nu nog leren hoe ik RSS kan toevoegen aan de website van de bieb, zodat de bezoekers zich kunnen abonneren op nieuwtjes en activiteiten.

Een nieuw jaar

Allemaal een gezond en creatief 2009 toegewenst!
Related Posts with Thumbnails