Pagina's

donderdag 12 februari 2009

Gezichtsbedrog

De Japanner Akiyoshi Kitaoka maakt heel knappe optische illusies. Niet voor niets staat op elke pagina: Warning: This page contains some works of "anomalous motion illusion", which might make sensitive observers dizzy or sick. Should you feel dizzy, you had better leave this page immediately.



Overigens: mijn echtgenoot ziet NIETS bewegen. Zijn er meer die dat hebben?
Voor de liefhebbers van Escher en aanverwanten, kijk ook eens op: Sandlot Science (neem de tour) of opticalillusions. Of op de Nederlandstalige site Planet Perplex.

dinsdag 10 februari 2009

#12 In de zandbak van de 23dingen Wiki

Hoewel we maar liefst twee weken de tijd hebben voor de wiki-huiswerkopdrachten, staat mijn verhaal vanaf vandaag in de 23dingen wiki. Dan is dat maar klaar en dan kan ik jullie vervolgens gaan vervelen met allerlei leuke dingen die er zoal te vinden zijn op allerlei websites en weblogs die sinds een aantal weken zo handig overzichtelijk bij te houden zijn via Netvibes.
Overigens nam deze opdracht langer in beslag dan nodig is, want bij het lezen van de verhaaltjes van andere cursusten kwam ik het theezakjes-verhaal van Charis tegen en zo belandde ik bij de weblogs van de collega's uit Sneek. Leuk om te bekijken!

zondag 8 februari 2009

#11 Wiki's ontdekken

Toch nog wat tijd om 1 van de 2 huiswerkopdrachten af te ronden.

Een berg leeswerk weer, en dan staat er onderaan de opdracht: Wil je nog meer lezen over wiki’s, ga dan naar .. Laat maar even, de hoofdlijnen zijn nu wel duidelijk.
Wiki's bieden zoveel handige en nuttige mogelijkheden dat het kiezen nog moeilijk zal worden!Voorlopig zie ik vooral toepassingen binnen het bedrijf. Voor communicatie met onze bezoekers is een weblog waarschijnlijk handiger. Voor boekbesprekingen en dergelijke zijn er volgens mij handiger toepassingen dan een op zichzelf staande wiki als deze. Ik denk niet dat je dit in iedere vestiging moet willen beginnen. Straks kunnen lezers hun reacties op boeken kwijt in de aquabrowser via Discoveries als het goed is, toch?

Voor intern gebruik zou onze organisatie een wiki kunnen gebruiken. Met organisatie bedoel ik: het cluster. Een provinciale wiki is te uitgebreid lijkt mij. Dan zijn het weer een paar enthousiastelingen die bijdragen leveren en de rest kijkt af ten toe wat er gebeurt. Als ik de voorbeelden bekijk op de beginpagina van Google Sites dan zie ik mooie toepassingen, en het geheel is goed te integreren met Google Docs. Zoals hier en daar al genoemd wordt: bij projecten kunnen wiki's prima ingezet worden om alle beschikbare informatie en bijdragen te verzamelen.

Nog even uitstellen..


Het huiswerk voor de komende week staat al sinds donderdag voor ons klaar, maar tegen mijn gewoonte in heb ik er nog NIETS aan gedaan. Studerende dochter kwam thuis met bergen wasgoed en dat moet liefst schoon en droog weer mee naar Maastricht. Dat is een hele uitdaging zonder wasdroger, zonder centrale verwarming en mèt een heel klein huis. Bovendien hield ze bij gebrek aan goede internetverbinding op haar laptop de hele zaterdag onze pc in beslag, zodat ik andere bezigheden moest zoeken (was drogen bijvoorbeeld). En vandaag schijnt de zon, dan gaat het kriebelen en moet ik zo nu en dan even naar buiten. Om foto's te maken bijvoorbeeld en een stukje te wandelen op de Delleboerster Heide (foto).
Maar, medetreuzelaars, wij zijn in goed gezelschap! Lees dit artikeltje maar eens.

Puzzeltje

Zo te zien zitten er meerdere collega's te bloggen op deze mooie zonnige zondagmiddag.
Ik heb begrepen dat sommige van hen gek zijn op puzzelen en voor hen heb ik een ganzenpuzzel in de aanbieding.

Jigsaw Puzzler is een leuk programmaatje om van je foto's puzzels te maken. Door het aantal puzzelstukjes in te stellen kun je de puzzel zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Deze puzzel wordt een bestandje dat je vervolgens kunt opslaan of mailen. De ganzenpuzzel (speciaal voor Zoekgans) kun je hier downloaden. Kies voor Uivoeren of Opslaan. Mocht je virusscanner er een stokje voor steken, dan kun je ook het zip-bestand proberen. Als de puzzel op je scherm staat vind je bovenaan links knoppen om de stukjes groter of kleiner te tonen en een knopje om de voorbeeldfoto te zien. Succes!

Het programma Jigsaw Puzzler zelf is inmiddels nergens meer te vinden op internet.

UPDATE (10 februari 2009)
Mijn broer volgt dit blog ook. Hij heeft een programmaatje gevonden dat er erg op lijkt en nog wèl beschikbaar is op internet. Het is hier te downloaden.
UPDATE 2 (7-4-2010)
Het programma is inderdaad van internet verdwenen, maar hier is het voor 'al ' mijn lezers te downloaden. Wie wat bewaart heeft wat..

Het begin is er..


't Is pas begin februari, maar het voorjaar komt er aan!

Related Posts with Thumbnails