Pagina's

donderdag 6 januari 2011

Geen kunst aan

Er is een nieuwe versie van Fotosketcher. Dit leuke programma is gratis, bescheiden van omvang en niet moeilijk in het gebruik. Bovendien spreekt het Nederlands. Met Fotosketcher verander je je foto's in schilderijen, aquarellen of tekeningen. Je kunt de kunstwerken meteen van een lijst voorzien. Het plezierige is dat het resultaat niet verkleind wordt, iets dat je vaak ziet in online versies van dit soort programma's. Als je wilt kun je dus je creatie in groot formaat (laten) printen en aan de muur hangen.

Sommige bewerkingen kosten heel wat tijd; vandaar het kopje koffie in de menubalk neem ik aan ;)
Ik ben er een tijdje heel zoet mee geweest. Op de site van Fotosketcher staan meer voorbeelden en op het bijbehorende blog staan tips en handleidingen. 










(klik op de afbeeldingen voor een groter formaat)

zondag 2 januari 2011

Een nieuw jaar - alweer

Zo is er een eind gekomen aan een vrije week en aan alweer een heel jaar. Beide dochters zijn nu weer vertrokken en hebben een leegte achtergelaten die zich snel weer zal vullen met dagelijkse beslommeringen en gedachten aan het werk. Gelukkig heb ik al wat lege-nest-training achter de rug en ik weet dat het gauw weer went dat de contacten verlopen via Skype, mail en Facebook.

We wensen elkaar allemaal veel geluk in het nieuwe jaar, maar wat is geluk precies? Het is een tamelijk ongrijpbaar gevoel. Soms besef je ineens dat je een gelukkig moment beleeft, maar vaak bedenk je pas achteraf dat je op een bepaald moment gelukkig was en het niet eens bewust hebt beleefd.

Het is me niet duidelijk hoe onderzoekers geluk kunnen meten. Of Nederlanders gelukkiger zijn dan Zweden, of getrouwde mensen ongelukkiger zijn dan singles, of kinderen al dan niet gelukkig maken, dat soort zaken. Volgens mij slaat dat nergens op en kun je de uitkomst met gerichte vragen alle kanten op sturen. Tevredenheid, die kun je heel misschien een beetje meten.

In ieder geval: ik hoop dat de lezers van dit stukje het komende jaar hun gelukkige momenten herkennen en kans zien om iets positiefs te halen uit de narigheid die ongetwijfeld ook hun kant op zal komen. Een jaar vliegt voorbij, maar toch kan er veel gebeuren en veranderen in 365 dagen..

Diaconieveen
Related Posts with Thumbnails