Pagina's

zaterdag 18 april 2009

Schagerbrug

Niets weerhoudt ons ervan om door te bloggen na afloop van de 23dingen cursus, en ik hoop dat veel collega's dat ook blijven doen!



Dit is Schagerbrug, waar de meiden en ik vorig weekend heen geweest zijn. Helaas was het op dat moment wat somber weer (en het raam van de auto is niet al te schoon - ik weet het!), maar het geeft een indruk. Overigens kun je in de zomer de overkant van de Grote Sloot nauwelijks zien door het riet.

In Schagerbrug woont deze kat. Zijn personeel (mijn moeder) zorgt dat het hem aan niets ontbreekt en soms vliegt hem zelfs een duif in de bek.

(speciaal voor Nynke en Sjoeke-Marije)

woensdag 15 april 2009

#23 Finish en dus: evalueren



En dan zijn we zomaar ineens beland bij onderdeel 23 van onze 23Dingen cursus. Hoewel er nog veel meer 2.0achtigs te ontdekken valt is het goed dat er nu eerst een eind aan komt, want er ging wel errug veel tijd in zitten. Een uurtje per 'ding' is echt een lachertje, dat lukt hooguit bij één of twee van de dingen. Maar dat ligt ook aan onszelf natuurlijk, sommige onderdelen waren gewoon te leuk om na een uurtje mee te stoppen.

Onze Zuiderburen doen ook aan 23Dingen. De cursus is wat aangepast en bevat ook onderdelen als Twitter en Slideshare. Misschien moeten we over een jaartje of zo maar weer bijscholen, want we lopen alweer achter de feiten aan zodra het laatste Ding af is.

Favorieten Dingen?

Mijn allerfavorietste dingen zijn geloof ik dit weblog en Netvibes. Een aantal dingen waren al bekend (online fotobewerken, youtube, muziek, Facebook), maar er waren dingen bij waarvan ik wist wat het was maar waar ik niet zo gauw zelf mee aan de slag zou gaan. Een weblog beginnen is daar een voorbeeld van. Nu het weblog er eenmaal is wil ik het bloggen eigenlijk niet meer missen, dus ik ga gewoon door tot de inspiratie op is. Netvibes is echt een uitkomst, het brengt orde in al m'n leesvoer en dus in mijn hoofd. Ook Netvibes mag blijven, en mocht het ooit uit de lucht gaan dan zoek ik een alternatief.

Chatten, daar was ik nog nooit aan begonnen. Door deze cursus kwam het er dan eindelijk van en het is leuker dan ik dacht. Maar wel met mate, want voor je het weet ben je van alles tegelijk aan het doen en dat doen we op het werk al genoeg..

En verder zitten we natuurlijk bij elk Ding te bedenken wat we er mee kunnen in de bieb, maar daar zullen we het met z'n allen nog wel uitgebreid over hebben.


Wat heeft dit leerprogramma met ons gedaan?

We waren 'gedwongen' om aan de slag te gaan met dingen waarvan we het bestaan kenden, maar waar we uit onszelf niet gauw aan zouden beginnen. Het was een ontdekkingstocht die duidelijk maakte dat er nog veel meer te ontdekken is, want je komt van alles tegen onderweg. Deze cursus geeft wat meer zelfvertrouwen, want na wat gepruts zijn de meeste dingen wel in de vingers te krijgen en... het smaakt naar meer! Het leuke is ook dat het een band schept met de collega's. Je helpt elkaar, je leert van elkaar en je leert elkaar ook beter kennen door middel van de weblogs. Door lid te worden van sociale netwerken kom je bovendien collega's van andere bibliotheken tegen, en zelfs familie en kennissen.


Waren er dingen die mij verrasten als onverwacht resultaat van dit programma?

Er waren vele verrassingen, maar het leukste vond ik toch het samen met de collega's bezig zijn met dezelfde dingen. Niet alleen collega's van de eigen bieb, maar ook elders in het land, want er zijn massa's biebmensen bezig met 23Dingen en het web zit vol weblogs van deelnemers.


Verbeteringen?

De cursus zal continu aangepast moeten worden aan nieuwe ontwikkelingen. Zoals te zien is aan de Vlaamse cursus gebeurt dit ook. Er bestaat geen definitieve versie!


23Dingen was voor mij een (gezellige!) ontdekkingtocht.



Moraal van dit filmpje: maak niet de fout onopvallende dames van middelbare leeftijd te onderschatten!



maandag 13 april 2009

Zijpe bollenstreek


Dat er veel bollenvelden zijn in de Zijpe wist ik, maar niet dat het tegenwoordig dé bollenstreek van Nederland is. Althans volgens dit berichtje in de Leeuwarder Courant. Het ziet er prachtig uit in het voorjaar en voor de vele Duitse toeristen is het een extra bonus bij zee en strand, maar er is een minder leuke kant aan al dat bollenland. Het grootste deel van het jaar is het land kaal of bedekt met stro, plastic of water en er zijn overal lelijke bollenschuren uit de grond gestampt. Een paar bollenvelden waren er altijd al, maar nu zijn het er wel erg veel. Geef mij dan maar groene weilanden, liefst met vee!

Terug naar de kust III


Related Posts with Thumbnails