Pagina's

donderdag 3 december 2009

Snuffelen in de boekenkast

Steeds meer bibliotheken proberen hun materialen aantrekkelijker te presenteren door bijvoorbeeld frontale plaatsing, zoals de boekhandel dat ook steeds meer doet. Nu heeft die plaatsing het nadeel dat je minder boeken kwijt kunt in dezelfde ruimte en daar zullen niet al onze lezers blij mee zijn.
De Canadees Chris Thiessen houdt van snuffelen in boekwinkels en dat lukt in een online boekshop niet zo goed. Hij heeft daar de volgende oplossing voor gevonden: Zoomii. De hele boekhandel staat op één pagina, met alle boeken, verdeeld in een aantal rubrieken, piepklein op het scherm. Als je steeds verder inzoomt vind je planken met boeken.


Elk boek is natuurlijk aanklikbaar en aangezien de boeken te koop zijn via Amazon krijg je via de link naar Amazon meestal ook nog de mogelijkheid om een paar bladzijden van het boek te bekijken. Uiteraard is het de bedoeling dat je vervolgens verleid wordt tot kopen.

Zoomii komt ook beschikbaar voor derden. Zou het niet prachtig zijn als we onze bibliotheekcatalogus op deze manier konden inrichten? Lezers kunnen heerlijk snuffelen in de collectie, en ook de boeken die door een ongelukkige plaatsing in de kast zelden die kast uitkomen krijgen zo een kans. Dit alles zonder dat het extra ruimte kost, wat wil je nog meer!

(gevonden via Webwereld.nl)
Related Posts with Thumbnails