Pagina's

vrijdag 10 december 2010

Tijdgebrek!

Een zorgelijke ontwikkeling. Eerst kwam het twitteren, waarvan ik meende dat ik er nooit aan zou beginnen, maar dat me nu toch te pakken heeft. Dit dankzij de Week van de Mediawijsheid (waarin ik Twitter moest uitleggen) en de workshop van vorige week, waarbij Twitter ook aan de orde kwam. Dus nu twittert Lies.

En toen was er woensdag de workshop Filmen met de Flip, opdat wij, uitverkoren Friese bibliotheekmensen, hoogwaardiger filmpjes op onze biebsites en -blogs zullen gaan plaatsen. Een heel leuke workshop was het. Na wat theorie en voorbeelden van Wilma werden we in groepjes van twee heengezonden om te filmen en het resultaat in Windows Movie Maker te bewerken. Jeroen heeft een verslagje gemaakt en een filmpje geschoten (kijk hieronder). Met de Flip natuurlijk. Die Flip cameraatjes zijn geschonken aan de deelnemers van deze workshop. Niet aan iedereen helaas, want dat was te duur, maar eentje per cluster. Robert is aan de haal gegaan met die van ons, en heeft meteen het geleerde in praktijk gebracht.

Impressie van de workshop, bekijk ook het verslag


'Ons' filmpje

Twee dingen zijn duidelijk:

1. Dit gaat een tijdverslinder worden. Filmen is niet eens zoveel werk, maar het monteren, knippen en opleuken van een filmpje kost uren. Dat was precies de reden waarom ik er nooit eerder aan begon. Bij bibliotheekactiviteiten filmde ik wel eens een stukje met de fotocamera, waarna het resultaat onbewerkt op YouTube terechtkwam, maar daar kan ik nu natuurlijk niet meer mee aankomen..
2. Ik wil ook een Flip!! Niet alleen voor de bieb, maar ook voor privégebruik.

Dus zowel thuis als op het werk 'moet' er ook nog geflipt en getwitterd worden. Wanneer heb ik nog tijd om een boek te lezen..?

zondag 5 december 2010

Zand, zee en ....sneeuw

Dit was een weekend mèt familiebezoekjes en zònder internet. Het fototoestel was wel mee. Een heel weekend binnen zitten is niet goed voor een mens; van zo'n wandeling fris je lekker op.


Het ziet er wat desolaat uit, maar het heeft wel iets om op een verlaten strand te wandelen door de sneeuw.
Related Posts with Thumbnails