Pagina's

zaterdag 12 februari 2011

Britse tv met een omweg

Castle Drogo

De National Trust is een groot offensief begonnen om Castle Drogo te redden. Dit in het begin van de vorige eeuw door een rijk geworden koopman gebouwde kasteel lekt aan alle kanten. Oudste dochter, die daar zoals eerder gemeld een tijdje woont en werkt, heeft al heel wat emmertjes moeten sjouwen. Het is de bedoeling dat er volgend jaar met man en macht begonnen wordt aan de renovatie en daavoor zijn natuurlijk heel wat centjes nodig. Natuurlijk volg ik de berichten nauwgezet. Drogo is inmiddels op Facebook en Twitter te vinden en er verschijnen regelmatig berichten in kranten en op tv.
Dat laatste is lastig. De BBC en andere televisiezenders willen hun uitzendingen op internet binnen Engeland houden en de Britse Uitzendinggemist is voor ons niet weggelegd. Je krijgt dan dit:


Gisteren zat de nieuwe Computer Idee in de brievenbus. Laat daar nu een workshop in staan genaamd "Bekijk de Britse uitzending gemist". Dit kwam als geroepen. Ik wist dat er manieren waren om deze blokkade te omzeilen, maar dit scheelde speurwerk. In het kort komt het neer op het installeren van het programmaatje ExpatShield (denk om de toolbar die zich mee wil installeren). Voortaan start ExpatShield samen met de computer op en je kunt kiezen of je hem aan of uitzet. Je computer lijkt nu in Engeland te staan en dan heeft de Britse tv geen bezwaren meer tegen het bekijken van de programma's. Aangezien een deel van mij zich in Engeland bevindt voel ik me hierover niet schuldig ;)
En nu kan ik de uitzending wel bekijken.



Natuurlijk kon ik het niet laten om even verder te snuffelen en heb ik ook een documentaire over een prachtig stukje Sachsen bekeken. We zijn er ooit een dagje geweest, maar zo te zien was dat niet genoeg om er ten volle van te genieten. Zelfs ExpatShield kan niet voorkomen dat dit filmpje over 8 dagen niet meer vertoond wordt, dus wie het wil zien moet er snel bij zijn. Voor Rügen ben ik al te laat..
Related Posts with Thumbnails