Pagina's

donderdag 28 mei 2009

Rijbewijs

Woensdag.

Jongste dochter is nu ook geslaagd voor haar rijbewijs, na een paar mislukte pogingen (een gewoonte in ons gezin). Dus wat doe je: even zoeken naar een leuke cartoon voor in het weblog. Dan blijkt Google offline te zijn, evenals Google Talk en Gmail trouwens.
Geen Google?!
Op zo'n moment blijkt hoezeer Google verweven is met ons online leven. Er waren geloof ik toch ook andere zoekmachines? Live search maar eens proberen. Dat is behelpen als je Google gewend bent. Is Google trouwens ècht offline of is er een of ander vreemd probleem met mijn eigen computer? Dat zoeken we op via de Twitter zoekfunctie. Grappig dat daarbij de nieuwe zoekresultaten gewoon blijven binnenkomen en meteen op het scherm verschijnen als je je pagina ververst. Hier en daar zijn tweets met de mededeling dat Google eruit ligt, dus het ligt niet aan mij.

In mijn favorietenlijst, die ik zelden gebruik maar wel steeds aanvul, vond ik Picsearch, een plaatjeszoekmachine uit de tijd dat je via Google nog niet specifiek naar afbeeldingen kon zoeken. Picsearch heeft zich sindsdien nauwelijks verder ontwikkeld zo te zien, maar in ieder geval heb ik een plaatje gevonden.

Waar ik al bang voor was: een blog schrijven lukt ook niet. Blogger is ook van Google.. Dit berichtje gaat morgen pas de lucht in. Mèt een cartoon die via Google afbeeldingenzoeker gevonden is, het plaatje van Picsearch is hierbij afgekeurd.

Met 1 auto en 4 mensen met rijbewijs voorzie ik overigens de nodige conflicten de komende tijd. Totdat beide dames echt het huis uit gaan en/of een eigen wagentje aanschaffen..

zondag 24 mei 2009

Terug naar de kust IV

Zeehond

De zee blijft trekken. Gisteren (zaterdag) leek het hoogzomer op het strand. Sommigen waagden zich zelfs al in het water en de strandpaviljoens hebben dit weekend waarschijnlijk hun streefomzet voor de hele maand binnengehaald.
Related Posts with Thumbnails