Pagina's

dinsdag 17 februari 2009

Gunstige tijden voor bibliotheken?

In de Nrc.next van 16 januari staat het artikel 'Niet iedereen is ziek van de crisis; schoenmakers, bibliotheken en cafés met goedkoop bier doen het goed in New York.'(ja, meestal loop ik een tijdje achter met het lezen van deze krant). Wat fragmentjes:

Andrei Jacobs is een jonge zwarte dertiger. Hij pakt A guide to America's Federal Jobs uit de boekenkast in het baneninformatiecentrum vna de New York Public Library. (...)"Het is overal moeilijk. Dus ik dacht: laat ik eens kijken of de bibliotheek kan helpen." Dat deze onlangs in een persbericht trots vertelde dat aankomend president Barack Obama in 1985 hetzelfde deed en zo zijn eerste baan in Chicago vond, beurt hem op. (...)

Het aantal bezoekers bij de vestiging middenin Manhattan steeg in oktober met 43 procent. "Mensen denken in deze tijd al snel: ik kan beter een boek lenen dan het kopen".

Mooi natuurlijk. Maar nu het probleem: hoe vangen wij zoveel procent meer bezoekers en leners op als de subsidie niet omhoog gaat (en hoogstwaarschijnlijk zelfs omlaag als de subsidieverstrekkers zelf ook moeten bezuinigen)...?

1 opmerking:

  1. Tja op zo,n volle biebliotheek moeten we inspelen. goed dat je dit signaleert dan kunnen we aan long-time planning doen.
    Weet je dat ze bij de Mac ook veel personeel nodig hebben om alle klanten te kunnen bedienen nu ze meer uit eten gaan in de fast-food ketens en uit onderzoek is ook nog eens gebleken dat je na zo,n maaltijd veel minder aankomt dan je denkt omdat je na je Mac het idee hebt dat je vet hebt gegeten en daarna dus minder eet.
    Zo, n soort onderzoek moet ook maar eens op boeken losgelaten worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails